Jongen met slang
Kidsjungle 3
Restaurant 1
rode kameleon
groene vlinder
toekan
aap
roodoogkikker
gekko
honingzuiger
kidsjungle 1
kidsjungle 2
mammoet
mijn 1
mijn 2
schedels
monarch
overzicht zoo
restaurant 2
vlot
schildpad
slang
toerako
vlinder 2
triceratops
Dino Expo
vlinder 3
zwarte agame
vlinder 4
Aap2
geschminkt meisje
meisje kijkt naar hagedis
vlinder 5
Jip, Joella en Li Chen
Gordeldieren

Wilt u langskomen?

Bekijk de 2018 kalender.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Warm binnen? Nee hoor!

De zomer is weer in het land.
Op zich heerlijk natuurlijk, maar we horen nu met regelmaat de vraag:
‘het zal wel warm bij jullie binnen zijn he?’.

Hoogste tijd om er een nieuwsberichtje aan te wijden.

Tropical Zoo

Het klopt inderdaad dat onze Tropical Zoo overdekt is en dat er tropische planten en dieren in leven, maar dit wil eigenlijk allerminst zeggen dat het bij ons ongelooflijk warm en broeierig is. Sterker nog, doordat de kas vol staat met planten is het in de zomermaanden vaak nog koeler dan buiten. Planten verdampen namelijk water en zorgen voor een natuurlijke manier van verkoeling. Daarnaast is ons dak niet van glas, maar van geïsoleerde polycarbonaat platen die de felste zon tegenhouden. Ook kan het grootste deel van ons dak open zodat warme lucht kan ontsnappen.

Dino expo, fossielenmijn en Kidsjungle.
De gebouwen van onze nieuwste attracties zijn uiteraard nog hagelnieuw (2011/2012).
Hier hebben we bewust gekozen voor supergoed geïsoleerde zijwanden en geïsoleerde polycarbonaat dakplaten die maar 6 % UV licht doorlaten. Oftewel…door deze speciale platen kan de felle zon er niet voor zorgen dat het hierbinnen heel snel opwarmt. Ook kunnen deze daken voor het grootste deel open. Warme lucht kan direct naar buiten en frisse wind krijgt de kans om door het gebouw te ‘waaien’. Voor het gevoel is het hier op hete dagen dan ook een stuk koeler dan buiten.

Lekker kliederen en spetteren
In onze indoor Kidsjungle en het gloednieuwe buitenspeelbos kunnen de kindjes heerlijk kliederen en spetteren met water en zand en allerlei leuke houten speeltoestellen.
De kindjes mogen gerust in zwemkleding bij ons spelen.

Restaurant
Ook is er natuurlijk niet te vergeten een gezellig restaurant met heerlijk tuinterras waar u plaats kunt nemen onder een parasol voor een koel drankje, ijsje of iets anders lekkers van onze uitgebreide menukaart.
Vanuit het terras heeft u een goed zicht op de spelende kindjes.

Met ons technische verhaal willen we eigenlijk zeggen:
Zon, regen, kou, hitte, het is altijd een prima dag om onze attractie te bezoeken.Graag tot ziens!


Nieuws

Kerstbuffet 2018

De gezellige feestdagen komen langzaam dichterbij. Graag presenteren wij u ons Kerst programma 2018. Heerlijk eten, dieren bewonderen en de kinderen kunnen naar hartenlust spelen. Het kan allemaal bij Berkenhof Tropical Zoo & Restaurant.


Stemt u ons naar goud?

Voor het negende jaar organiseert het Land van ANWB de verkiezing voor het Leukste uitje van Nederland en het Leukste uitje van de provincie. Dé publieksprijs namens 4 miljoen ANWB leden!


Warm binnen? Nee hoor!

De zomer is weer in het land. Op zich heerlijk natuurlijk, maar we horen nu met regelmaat de vraag: ‘het zal wel warm bij jullie binnen zijn he?’. Nee eigenlijk helemaal niet. Hoogste tijd om er een nieuwsberichtje aan te wijden.